/ Allt från DoreDoris / fotografering / kids / life / mat / resamedbarn / resor /

Bergsklättring, lapas och Poncha

Den här dagen stod det hiking och bergsklättring på schemat.

 

Pedro och Nuno från Extramile Madeira, supersköna killar som verkligen ville att vi skulle få ut mesta möjliga av dagen, tog oss med till ett bra nybörjarställe som skulle passa hela familjen.

 

Det krävs ju en del utrustning vid bergsklättring.

 

Säkerhet är A och O.

 

Stella var taggad inför klättringen. Talk måste man ju ha också.

 

Alla tyckte att det var väldigt kul att klättra och vi kommer absolut att göra detta hemma också. Ser ni Stella på berget?

 
Efter klättringen hann vi besöka galet fina utsiktsplatser också. Kvinnan i den lila klänningen var där för en photoshot med en annan fotograf men jag passade på att ta en bild också.
 

Nu var vi hungriga. Till lunch åt vi lapas. Ett måste att äta om man är på Madeira. De beskrivs som Madeiras ostron men jag skulle snarare beskriva dem som väldigt goda musslor. Vi fick berättat för oss att man plockar dem genom att överraska dem. De sitter fast på klipporna som havstulpaner ungefär och då måste man vara snabb. Serveras på stekpanna med vitlökssmör och pressad citron över. Slurp!

 

Efter lunch åkte vi till en gammal klassisk Poncha-bar. Också ett måste att testa. Inget fancy, snarare ett hål i väggen, men enligt våra guider det bästa och äldsta i krokarna. Vi håller med. Poncha görs av lokal rom med citron och honung. Smakar nästan som en whiskey sour och det är ju bara såå gott!

 
Thank you guys for a really nice day!