Måndagsfrukost

Är man inte ledig på självaste våffeldagen, får man ta det en annan dag helt enkelt. Måndagar är en bra dag tycker jag. Våffeljärnet är från när jag var liten och jag bytte till mig det från min mamma när hon ville köpa ett nytt till mig. Hon blev glad för att hon fick ett nytt och jag blev glad för att jag fick ett gammalt.


Boktipset - Pling!

Om man gillar foton med en knorr tycker jag att man ska läsa/titta i den här boken. "Little People in the City: The Street Art of Slinkachu" av Slinkachu, Will Self.
Så här beskriver de den;
Brings together the collected photographs of Slinkachu, a street-artist who for several years has been leaving little hand-painted people in the bustling city to fend for themselves, waiting to be discovered.

De har alltså fotograferat små, små minigubbar i olika miljöer och sedan lämnat dem där. Fotona har en liten förklarande rubrik och de visas på håll och i närbild. Man skulle nästa vilja hänga kvar för att se vad som händer med de små "scenerna" med tiden. Framsidans rubrik lyder "They´re not pets, Susan" vilket är bilden nedan.Jag tycker om det här.
Det finns även en blogg med fler foton där jag har lånat ovanstående bilder.

Dyngkåt på konserthuset i Göteborg

Idag har vi varit på Mia Skäringers föreställning "Dyngkåt och hur helig som helst". Hon är bara bäst! Se den om du har möjlighet.

Göteborgs konserthus måste vara det snyggaste?! Inte för att jag har varit på sådär värst många andra, men shit vad snyggt med teakväggar och rundad inredning. Trapporna och för att inte nämna toaletterna(!). Tyvärr fick jag inget kort inne på dessa toaletter, men istället för trista allmänna toaletter med skärmväggar i typ nikotinfärgad plast, så var det väggar i teak. Snyggt!


Ny vas... eller ja... gammal
Trots bakslaget med mer snö så känns det ändå som om våren är på ingång nu. En vas till tulpanerna fyndade jag för inte så länge sedan. (Som man ser har lampan nu fått ännu en ny plats. Den har hängt både här och här. Man måste ju prova sig fram)

Nu blir det entrecote med potatisgratäng!


Back to the 80´s

Ikväll blir det 80-talsfest och presenten har jag slagit in i ett 80-talstyg. En VHS-film har fått stryka med för att få till ett presentsnöre runt paketet. En vinylsingel får agera kort och jag har naturligtvis skrivit med dymon. Själv kommer jag att ha på mig en svart byxdress i satin med guldrevärer i sidan. Ett brett guldskärp i midjan. Pumpsen ska jag också leta fram såklart. Våffeltången är på värmning. Thank lord for loppis säger jag bara!

Toalettrenovering del 5 - hyllan

Toaletten är avdelad med en liten vägg och i mellanrummet där har vi satt upp hyllplan. Hyllplanen är gjorda av det gamla virket från när vi rev en innervägg. Det är kärnträ och riktigt stenhårt. Skåpet har nu även bytt färg och där förvaras tandborstar och tandkräm. Hyllplanet med pocketböckerna sätter lite (mer) färg och ger en annan känsla i rummet.

Även barnen gillar vår nya toalett. Igår kväll var Stella helt plötsligt borta, och även min telefon. Vi hittade henne med en kudde inne på toaletten, tittandes på svt-play på telefonen.


Over and out från vår toalett.

RSS 2.0