Spegel i teak

40 kronor fick jag ge för den här spegeln i teak.
Ovanligt fint skick faktiskt.
Ett bra fynd.


Familjen i profil

Via den här fina bloggen hittade jag den här sidan där man kan göra en profilbild av sin familj. Så här ser vår familj ut. Det enda som saknas är Ossians ljuva lockar, men vi får väl låtsas att han har håret i en tofs eller så.


Toalettrenovering del 3

Jag fick lite frågor ang vår toalettrenovering och tänkte svara här istället för i kommentarerna.
Allt porslin är gammalt och köpt på byggåtervinning för några hundralappar totalt. Skåpet har vi faktiskt fått av krögarparet som äger den här restaurangen. De har en hel lada full med en massa fina saker som de har samlat på sig genom åren. Tänk att få välja och vraka där inne... Imorgon kan vi börja använda vår nya toalett!
Teaksäng - ny för oss, gammal för någon annan.

Den här fina teaksängen var väldigt fin även hos Kristin men jag är mycket glad att hon inte längre ville ha kvar den. Nu kunde vi slänga ut spjälsängen och byta till riktig säng för Betti, den minsta.

Som ni ser har det även blivit ordning på hyllan som nu sitter på väggen ovanför sängen. Det är nästan så att man har tröttnat på de där hyllorna och vad sjutton ska man ha i dem egentligen? Vår fungerar som napphylla i alla fall.

Böcker som inredning

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Köp böcker på loppis, det kostar ofta bara en bråkdel än ute i butikerna och de är ofta i mycket bra skick, ja näst intill oanvända. Senast köpte jag dessa två böcker enbart för att de var snygga. Sedan kanske jag på köpet får veta hur färgerna faktiskt styr mitt liv...

Eftersom böcker kan vara så fina så tycker jag det är synd att alltid placera dem med bokryggen utåt. Vi har ställt de finaste böckerna på rad.Bananer i skinkrock - någon?

För en tia fick jag med mig den här receptsamlingen från 70-talet hem. Jag är inte säker på att den kommer att göra mig till en bättre kock, men den har i alla fall gjort mig och mina vänner glada. Vad sägs om "Bananer i skinkrock"? Man undrar ju vem som kom på namnen på maträtterna och om just den här rätten blev en succé... Kul är det hur som helst.

Jag har hittat en ganska kul blogg där de provar igenom samtliga recept i en liknande samling. Väldigt intressant och många gånger är jag glad att det inte var min idé.Memory i trä

Hittade ett memory av ovanlig sort för nästan ingenting alls. Skulle tro att det har använts i någon skola eller liknande. En låda av trä och ett gäng olika plastkort med både fram och baksida att byta ut. Väldigt pedagogiskt med allt från räknememory till färger och motsatser. För barn i alla/många åldrar.
Toalettrenovering del 2

Ja nu börjar det likna något. Väntar faktiskt bara på vvsmänniskan som ska installera handfat och toalett.

Plåtskåp

Detta fina skåp hittade jag inte själv. Det var en fin vän som gjorde kapet och inte hade någonstans att ha det, men kunde inte heller låta det stå kvar där på loppisen. Fint av henne att låta mig använda det! Tänkte måla om den gula dörren då det antagligen ska få hänga på toaletten och där redan är tillräckligt med gult. Frågan är vilken färg det ska bli. Får nog suga på den karamellen ett tag tror jag.

Jag funderar på om det kan ha hängt hos en tandläkare en gång i tiden, med tanke på plåthyllan överst i skåpet?Istället för julklappar...

På jul köper vi bara klappar till barnen, och knappt det. Det gör ju alla andra så bra, så vi lägger inga större summor själva faktiskt. Nej, istället för att byta pengar med varandra köper vi (läs jag och mannen) något vi själva vill ha. I år blev det en ny hylla. Eller egentligen några nya delar till hyllan, för hyllplanen förutom skrivbordsdelen har vi köpt på blocket.
Tack ska vi ha!


Piff av ljuskrona

Den här ljuskronan (Sirlig/IKEA) tar vi fram på julafton för att få lite mysigt ljus i taket. Egentligen är den lite väl romantisk för min smak och därför piffade jag till den det här året, så att den passar mer hos oss. Jag tog helt enkelt lite tygspill och lindade runt metallen. Nu gillar jag den bättre!
FÖRE

EFTER
RSS 2.0