Mekanisk rullgardinkäpp

Den här rullgardinen fick jag för länge sedan av en vän. En sån där bra vän som tänker även på mig när hon går på loppis och inte jag är med. Hon tyckte att jag skulle ha den här. Först tänkte jag att det var himla synd att det inte fanns några fästen, men att man alltid kunde hänga upp den bara så där utan att kunna använda den.

När jag skulle rulla om den eftersom den var snett pårullad, såg jag en instruktionslapp. Där stod följande;
Gardinen fästes å käppen med nubb, som äro högst 6 mm långa. Vid uppsättandet torde iakttagas att käppen icke klämmes mellan krokarna, utan går lätt och att kroken med det runda hålet uppsättes på höger sida. Väven skall vara upprullad. Om fjädern behöver spännas, neddrages gardinen några varv, käppen tages ur den vänstra kroken, väven rullas på och gardinen lägges åter i krokarna. Om fjädern är för hårt spänd, rullas väven upp på käppen, vilken lyftes ur den vänstra kroken, väven rullas av några varv och gardinen lägges åter i krokarna.
 
Den funkade ju alltså alldeles utmärkt utan dagens moderna fästen! Instruktionen har även hjälpt mig att spänna våra nya rullgardiner, när de har blivit slappa.Jag har snott en del det sista.

Idéer alltså. Även den här idén är från Briggs Lekehus. Tyckte faktiskt att den blev ännu roligare där eftersom den trappan är så himla kort. Jag skrev ut symbolen för rulltrappa från nätet. Klippte ut och ritade av den på häftplast som sedan klipptes ut och fästes upp. Var noga när du klipper.En högst upp i trappan också, det var så roligt när jag väl började.


Assistenten

De där färggranna "kökshjälpen" i all ära, men den här fungerar faktiskt klockrent vid bröd- och bullbak och den var alldeles gratis för jag fick den av min svärmor.
Toalettrenovering del 4

Nu saknas bara krokarna och kanske lite annat småpiff, men nu använder vi toaletten och det är som ett helt nytt hus vi har fått faktiskt. Vi har ett badrum på nedervåningen också, och när inte den här toaletten var i ordning var våra gäster tvugna att gå igenom vårt sovrum för att gå på toa. Väldigt dumt när man har fest med ex sovande barn osv. Nu är man inte heller helt tvingad att typ storstäda ALLA rum i hela huset inför besök. Passar mig alldeles utmärkt.
Locken som skyddar eldosorna är sällan helt vita och därför tyckte jag att det var roligare att göra något med dem. Här har jag limmat på en bild på vår familj i siluett.Latjolajbanlådan

Jag snodde den här idén rakt av från Briggs Lekehus. Verkligen rakt av. Tycker det var en alldeles ypperlig idé faktiskt! Jag målade den med vit snickerigrund i flera omgångar och sedan var det klart. Vår alldeles egna Lattjo-lajban-låda som ska fyllas med utklädningskläder!
Före


Efter
Köksinspiration - rundad diskbänk

Hur snyggt var inte detta då? Rundat diskbänkshörn. Önskar faktiskt att man hade köket kvar att göra när man ser det här...
Dymo min dymo

Har haft den ganska länge, men det är fortfarande lika roligt att använda den. Dymon. Man kan ju liksom inte få nog. Märker allt. Bra till att märka ex locket på kryddburkarna, skolböcker, förvaringslådor, grattiskort, you name it!

Här har jag med hjälp av dymon och ett par konservburkar fixat några penn- och kritställ.

Hur lång är du nu?

På en list på vår nya toalett har jag med dymons hjälp satt upp datum och namn på varje familjemedlem i den höjd man var just det datumet. Snurrig mening, men jag tror ni fattar.Jag vet att det är långt till sommaren, men...

...nu har man tid på sig att samla på sig fina handdukar på loppis och dessutom hinna sy dem innan dess.

Vi var på Sri Lanka innan jul och innan dess sydde jag badrockar till barnen av en loppishandduk. Väldigt enkelt och ett riktigt användbart "plagg" som både värmer och skyddar mot solen.1. Lägg handduken dubbelt på längden och vik sedan en gång till på mitten, så att de längsta sidorna hamnar mot varandra.
2. Rita och klipp ut för armarna (eftersom man har vikt dubbelt så gör man ju båda ärmarna på en gång) Gör inte ärmarna för smala, tänk luftigt!

3. När den fortfarande är dubbelvikt klipper du ett hål för huvudet och gärna ett litet sprund, så slipper man gör hålet så stort.4. Vik upp och prova så att den går över huvudet på barnet.

5. Sy ihop längs med sidorna.

6. Sick-sacka runt halsen eller gör en infodring (beroende på hur svårt man vill göra det för sig).

7. Har man valt en handduk/badlakan i rätt längd är ju nederkanten redan klar, annars får man även sy upp nederkanten. Detsamma gäller även ärmsluten. 

KLART!
Kusinen till Kastehelmi

Fem kronor stycket fick jag ge för dessa fina assietter. Jag som nästan inte har några assietter alls... hrm...
Jag hörde (lite svagt eftersom jag lade dövörat till) kommentarer som "jaha vilka assietter ska vi ta bort nu då?". Jag fick snabbt säga att jag i alla fall endast köpte sex stycken, det fanns väldigt många kvar. Jag köper ju bara så många jag "behöver"...

Visst påminner de om Kastehelmi från Iittala?
Vasen och teakskänken

Idag blev jag snuvad på en fin teakskänk, mitt framför ögonen... en sådan där med dörrar på ena sidan och snedställda lådor på andra sidan. Jag får trösta mig med att den hade i alla fall inte fått plats hemma hos oss just nu. Skit också. Jag är ändå ganska nöjd över vasen jag fick för nästan ingenting alls. Extra vårigt med krispiga tulpaner i.

SEA Glasbruk AB Kosta Sweden står det på märket.Passar även på att testa mitt nya vidvinkelobjektiv.
RSS 2.0