Liten cykel i metallMinns ni de här cyklarna som man hade i bokhyllan på 80-talet?
Jag hade en liknande fast med "bockastyre" så jag kunde ju inte motstå den här för en femma...
Min vän påtalade för mig att de till och med finns att köpa igen, på Village, och de var ju faktiskt riktigt fina om än ganska mycket dyrare än min!bild från Village

Ljusstake - Festivo från IIttala

Sprang på den här signerade (TS) skönheten för 15 kr.På en finsk sida skulle de ha 33 dollar för samma storlek och jag hittade också följande information;

iittala Festivo Candle Holders

The iittala Festivo candle holders were designed by Timo Sarpaneva in 1966, and have become a highly-regarded symbol of Finnish design ever since. These remarkable candle holders have the look and feel of icy crystal and their defining characteristic is their undulating rings. Appreciated by some for their chic vintage look, these Festivo candle holders will never go out of style.

Tallrikar eller snarare assietter

Av samma kära vän som jag fick de här kopparna av, har jag nu även fått dessa fina tallrikar. Vad jag inte förstår är hur hon vill ge bort dem?!

Jaha, då hade Doris namnsdag - Grattis!


Våg - Krups

Hittade en riktigt stilig våg för en femtiolapp av märket Krups. Tyvärr en liten skada i skinnet strax ovanför "displayen". Sedan skulle man ju även vilja putsa den på insidan av glaset också, men jag tror inte jag vågar plocka isär den...Krups hemsida kan man bl.a läsa följande kuriosa;

År 1846;
Historien börjar i en smedja i den lilla staden Wald som ligger nära Solingen i Nordrhein-Westfalen i Tyskland. Smedjan ägs av Josua Kortz som har anställt flera av sina vänner och sin systerson Robert Krups. Robert Krups son, som också heter Robert, industrialiserar verksamheten.

År 1866;
Verksamheten flyttar till Solingen, och Robert Krups (den andre) och fyra av hans nio barn utvecklar snabbt verksamheten till en välrenommerad fabrik som säljer sina produkter även i Holland och Schweiz.

År 1900;
Krups blir snabbt en av Tysklands ledande tillverkare av vågar och företaget kännetecknas redan nu av en kontinuerlig strävan efter hög precision och teknisk perfektion.

De verkar dock ha slutat göra vågar, och helt inriktat sig på köksredskap vad jag förstår.

Micki - Barnspis

Egentligen ville jag inte ha någon barnspis, gillar egentligen inte det där med att tjejer får vissa saker att leka med som inte killar får och tvärtom... Nu kan jag ju inte rulla tillbaka tiden och ge min stora kille en spis att leka med, så varför ska jag då envisas när jag hittar en på loppis för trettio spänn? Rosa dessutom?! Småtjejerna kan ju få andra saker att leka med ändå?

Filt - mormorsrutor

En av alla mina mostrar har gjort den här godingen. Och den fick jag! Tackar!

RSS 2.0