Bästa starten på dagen

Bättre start på dagen kan man nog inte ha.
Sol, scones, kaffe, ledig.

Trevlig Valborg!

Radionette

Han skulle in och handla det sista inför påskafton och kom hem med den finaste radion från loppisen längs vägen. Den fungerar inte, men är desto finare att se på.Radionette var en norsk radiofabrik och ett radiovarumärke. Företaget grundades 1927 som A/S Jan Wessel Radiofabrikk Radionette av Jan Wessel. 1972 slogs de samman med Tandberg och företaget gick i konkurs 1978. (Källa Wikipedia)

Våga vägra påskpynt.

Jag gillar inte att pynta. Varken på jul eller påsk eller när man nu ska pynta. Alla tycker så synd om mina barn. Men om påsken innebär att inreda med gult, kan man väl ändå säga att jag har påskpyntat?!


GLAD PÅSK!
(Påskägg får de faktiskt. Barnen alltså.)

Orange är dyrare än röd - det vet väl alla?!

De två runda kuddarna låg jämte varandra på loppisen. Den orange kostade 20 kr och den röda kostade 15 kr.
Logiskt?
Javisst!Rullgardin...igen

Den här rullgardinen hittade jag bortglömd i ett hörn på loppisen, på andra varvet. Åh vad fin den är tycker jag. Synd att den inte passar något fönster här hemma hos oss, men jag ska nog komma på något.


Pärlburk

En fin gammal kaffeburk använder vi till pärlorna.Åh nej!

Jag tycker det är mycket tristare när en fin gammal billig loppiskopp går i golvet, än en fin ny dyring. Den nya kan man ju alltid köpa igen även om det kanske svider i plånboken, men den gamla kan man ju inte vara säker på att hitta igen. Denna udda kopp åkte i golvet och det var alldeles mitt eget fel. Vi har använt den till att lägga tepåsen i när den har gjort sitt i koppen.


Udda tallrikar

Henrik är orolig att lådan i köket ska braka. Ja, där vi har alla tallrikar. Jag kan nämligen inte låta bli att köpa fina tallrikar när jag ser dem. Även om det bara finns en enda. Den lila tallriken är mitt senaste fynd och heter Viola. Hon kommer från Rörstrand.


Vi hade besök.

Ninja Turtles med luftade tår och spindelmannen var det visst.Pallen i hallen

Det är bra att ha en egen "personal shopper" ibland, som kan hjälpa till att hitta det man vill ha. Vi behövde en pall till hallen och som tur var så hittade Krickelin-Krickelin just en sådan pall som jag ville ha. Efter lite färg och ett färgglatt snöre fick jag en knapp-pall skulle man kunna säga.

Jag började med att göra två hål i sitsen, sedan slipade jag och målade pallen några gånger. Därefter träddes snöret genom hålen och pallen var klar!

Hallens nya kläder

Känns lite ljusare och lättare på något sätt, även om elementet blev svart. Ossian tycker det är helkonstigt att vi har skaffat oss en "kinestapet" och Henrik är lite orolig att jag snart ska tröttna... Vi får väl se. Så här såg hallen ut innan vi tapetserade om.

Tapeten är från Bantie.


Fler lampor från loppis

Klassisk skrivbordslampa för en selma.


Ärtgrön sänglampa

Sänglampa till Ossian i den där ärtgröna färgen både han och jag gillar.
Hela 30 kronor.


Bilderna av Jenny Brandt

I senaste numret av Family Living kan man se resultatet av Jennys besök hemma hos oss. Shit vad pirrigt att hamna i sin favorittidning! Alla bilderna finns även på Dos Family.


Foto: Jenny Brandt


Dagen efter...

...äter vi bacon på fejkberså.


Det var en trevlig kväll.

Hallen

Vår hall har fått nya kläder. Så här såg den ut innan.
Snart ska jag visa hur den ser ut nu.
Idag kom alla uteserveringar upp. Perfekt dag för det.
Nu blir det en helkväll med sköna vännerna i vårvädret.

RSS 2.0