Dockvagn - Emmaljunga

Hittade en fin dockvagn i brun Sky från Emmaljunga. Brun och fin, precis i min smak! Hoppas lilltjejen gillar den med... Lite smårost på chassit, men det kommer alla gånger försvinna med lite svinto.

Pris: 80 kronor (Nedprutad från 100 kr...kanske ingen vidare prutning, men ändå!)
image100


Hall makeover

Jag budade hem en tapet från Tradera och när jag åkte och hämtade den så hittade jag ytterligare en tapet som vi har satt upp som en fondvägg i hallen. Skillnad!

image97


Lampskärm

Hittade en ny lampskärm till den här lampan. Kommer nog passa perfekt i vårt sovrum efter att foten har blivit ommålad!
10 riksdaler.


image96

Hushållsvåg - Bengt Ek

Hushållsvåg i plast av Bengt Ek. Vet inte om detta är samma Bengt Ek, men han har i alla fall avancerat sedan 70-talet...
Pris: 10 kronor

image94


Plaststol med grön velourdyna

Vit plaststol med en skön grön dyna i velour.
Tryckt stämpel undertill;
Design Svante Schoblom (Schöblom)
Overman
Made in Sweden

Pris: 30 kronor på Hockeyklubbens loppis

image93

Ostkupa i plast

En fin Ostkupa i röd/orange plast med ett fyrklöver i knoppen. Den är ganska rymlig så den skulle även kunna passa som kakfat till sommarens bjudningar...
Fem kronor på Hockeyklubbens loppis.

image91


Kaffekoppar med fat - några till...

Jaha nu börjar man undra vart man ska göra av alla kaffekopparna...men jag kan bara inte motstå när jag hittar de små godbitarna!! Titta och njuuuut; 5 kronor styck med fat.


image89

Ny dyna till solsängen

Ni minns kanske den här solsängen?
Hittade en riktigt tjock och härlig dyna till den. (Fransar till på köpet! hehe)
30 riksdaler går till Rumänien.

image88

Vattenkanna i plast

Vattenkanna i formblåst etenplast, av K Brinck, 1958. Rymd: 2 liter. H: ca 40 cm.
Den "ingick" i vårt husköp.
image87

Mönstrad frottéplast

Sprang på en bit mönstrad frottéplast för ett tag sedan, vilket jag aldrig tidigare har sett. Tyckte det var lite kul och sen kostade det bara en femma dessutom!image83


Velouroverall

En i princip oanvänd Velouroverall från Röda Korset som fyndades för 15 kronor. Detta var ett tag sedan, men kom på att jag naturligtvis måste visa den här. Då den var lite lång och utställd i benen, så har jag satt i barnresår längst ner, så den sitter på plats. Märket i nacken talar om att det är Fritsla Trikå i stl 90, men den passar lilltjejen nu och hon är stl 74/80...små bebisar på 70-talet???
image80


Äggkoppar i plast

image79

Fick dessa snajsiga äggkoppar i plast från min moster! Vad härligt det är när andra förser en med så bra fynd!
Kostnad: Helt gratis!

Kaffekoppar med fat

image78

Vi sprang på de här fantastiskt fina kopparna med fat (18 delar) på en Röda Korset loppis som vi aldrig hade varit på tidigare. Ett riktigt fynd, 75 kronor för alltihop.

Plastmuggar Gustavsberg

Hittade ett par härliga plastmuggar i vit och orange plast i toppskick för 10 kr styck på Röda Korset (som mer och mer blir min favvoloppis. Både bra saker och definitivt till ett välgörande ändamål!)
Kollade på nätet och skulle kunna tippa på att designern heter Sven-Erik Juhlin, Gustavsberg (från 70-talets början) enligt denna länk.

image76Var tvungen att minska färgerna på den lilla bilden för att man ska kunna läsa texten som finns på undersidan av muggarna.

Dagens loppisrunda;

Känner mig helnöjd efter dagens loppisrunda! Tyger, en servis (eller 9 koppar med fat för att vara exakt), ett par härliga 70-tals plastmuggar från gustavsberg, en skön grön 70-tals handduk. Har inte hunnit fota någonting ännu, men det kommer, jag lovar!!

Härlig gardin

image73En riktigt härlig gardin som jag hittade på en sån där "finloppis", alltså en sådan som är en affär som säljer loppissaker som redan är handplockade om ni är med på vad jag menar. Folk kan alltså inte lämna in sina saker där utan ägaren har förmodligen varit på loppis och hittade sakerna själv och säljer de sedan till överpriser...gillar inte att gå på sådan egentligen, då hela charmen med loppis försvinner i det läget. Det sköna med loppis är ju att man kan trilla på precis vad som helst och till vilket fyndpris som helst!

I vilket fall som helst gillade jag den här gardinkappan som är hela tre meter lång och kommer att passa perfekt i lilltjejens rum! Priset blev 95 kr, vilket enligt mig är dyrt i loppissammanhang, men om man tänker efter så är det ju ingen större kostnad ändå!

Jag undrar bara...ska man klippa bort plasttråden som är sydd över fransarna? Det känns som om den bara sitter där för att hålla fransarna på plats tills vidare...eller vad tror ni?

RSS 2.0