Norsk fajans

Vi stannade på en sådan där vägloppis som hade saker högt och lågt och överallt. Jag hittade en "lillebror" till den här klockan och den fina norska skålen som är märkt "turi-design, Granada, figgjo fajanse, norway". Skålen är lite skavd i kanterna och har några år på nacken kan man tycka, men vad gör det. Fin är den!En dag (och kväll) att minnas!

Det regnade i princip hela dagen men allas humör var på topp ändå. Vi var på moppe- och cykeldragrace. Alla skulle köra en åttondels engelsk mil, dvs 202 meter. Snabbast vann. Min man var snabbast i cykelracet och vann en middag för två på Majas vid havet. Heja honom!Efter tävlingen var det konsert med Kim Richey i en lada. Det var magiskt. Hon ackompanjerades av Peter Hallström som bl.a har gjort musiken till låten "Håll mitt hjärta" (Björn Skifs). Peter var i Norge när bomben sprängdes och denna låt sjöng han  för oss till minne av alla offer i Norge. Mitt hjärta värker fortfarande och jag kommer att minnas den här kvällen länge. 


Skottehunden Simon

Stella fick en extra fin present av Krickelin när hon fyllde år. Stella gillade den såklart, men jag tror att hennes mamma gillade den ännu mer. Det är skottehunden Simon som Stig Lindberg formgav på uppdrag av Handelsbanken 1961. Stig Lindberg ägde själv en skotte som hette Simon vilket gav honom uppslaget att använda den som modell.

 

Ikväll ska vi till Krickelin på rundpingisfest. Jag är laddad.


Sedan sist...

...har vi påbörjat den efterlängtade semestern. Vi började den med att nästan komma för sent till ett dop. Vi stod och väntade vid fel kyrka och tyckte det var lite konstigt att det fortfarande inte hade kommit någon när klockan var fem i. Vi kom inspringandes i rätt kyrka strax innan allt började. Betti var helt säker på att man fick den röda boken prästen gav oss. Det fick man inte. Stella tyckte att det var såå långt att gå till dopfesten efteråt, men väl där var det god mat och fullt ös med leksakerna som fanns i trädgården.


Vi har hängt en del i vår vildvuxna trädgård och även betat av vissa måsten, såsom att lämna tillbaka byggställningen vi haft alldeles för länge...

Vi har ätit på &Olles och lärt oss flyga drake.


En hel del vattenmelon har det också blivit och mer lär det bli.Fem år!

Idag fyller vår stora tjej FEM år.  Hon vaknade såklart innan oss och frågade argt när vi skulle sjunga för henne. Hur gick tiden så fort egentligen? Jag är väl fortfarande typ 25 eller?! Hur som helst har vi strålande solsken idag, precis som man alltid önskar sig på sin födelsedag. Av gamla barnteckningar har vi gjort vimplar som vi har hängt i trappan.

 


Solmogna tomater

Finns det något godare än solmogna tomater? Nu ska vi iväg med några vänner och vi har inte en aning om vad som händer. En överraskningskväll kan man säga. Väldigt spännande!


Kylväska a la 70-tal

Den här kylväskan fyndades idag för 40 kr och vi får väl se vad den duger till. Jag tänker att den kan piffa till dagarna på stranden i sommar.


Fin precision

Vår minsta satt och lekte med sina robotar på golvet och helt plötsligt sprang hon iväg för att göra något annat. Kvar stod robotarna...


Tyvärr kass mobilbild, men ibland måste man vara snabb.
Nu: tjejerna till förskolan, stora killen på surfkurs och jag till jobbet. Två hektiska veckor kvar till semestern...

Arkivhurtsar

De här arkivhurtsarna fick vi av en vän som en gång har hittat dem i en container utanför ett företag som byggde om (om jag nu minns rätt) De skulle bara kastas. Tur att någon räddade dem så att vi kunde få ta över dem nu. Det är två stycken och de är gigantiska. Vår tanke är att ha dem som soffa/säng i våran kommande gäststuga (som finns på tomten, men som måste byggas om helt och hållet. Idag är den bara ett skal) Kommande projekt alltså. Tills dess får de stå i vår källare och innan vi använder dem kommer de behöva lite omvårdnad såsom lite färg osv.


Midsommar så här lite i efterhand

Vi hade en fin midsommar trots både regn och sol. Typiskt midsommarväder helt enkelt. God mat och häng med sköna vänner!


RSS 2.0