Rekord i stökighet

Man kan undra vad som hände egentligen... men kul hade de i alla fall!
före lek

efter lek

Minichokladpavlova med glassfyllning

Jag ska inte fortsätta rapporteringen från min yngsta dotters födelsedag efter det här, men jag måste bara tipsa om de här minichokladpavlovorna med glassfyllning. Både barn och vuxna älskar dem och jag har hittat receptet här.


Marängbakelse

10 st

3 ägg
3 dl + 2 msk socker
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 dl grädde + grädde till garnering
bär

 

Maräng
3 äggvitor och 1 dl socker vispas till hårt skum. Rör ner ytterligare 2 dl socker och 2 msk kakao.
Klicka ner i muffinsformar.
Grädda i 150 grader ca 30 minuter (nedre delen av ugnen).

 

Glassfyllning
3 äggulor och 2 msk socker vispas ihop.
Rör ner 2 dl vispad grädde och 2 msk vaniljsocker.

 

Tryck ett hål i marängerna när de svalnat och lägg i en klick fyllning. Vira in varje maräng i folie (plast eller alu spelar ingen roll) och ställ i frysen. Tag fram marängerna 5-10 min före servering och lägg på vispad grädde och t ex bär.I Am Not A Robot

Betti hade önskat sig en robot och jag såg framför mig något fult plastigt åbäke med batterier och en massa ljus som blinkar. Men när det visades sig att det var en robot i plåt som man drar upp med en nyckel, så blev mamman och pappan glada.Tre år

Tiden går fort. Idag firar vi att vår minsta lilla Betti fyller tre år. Tänk att det här lilla pyret har blivit så stor!


Hon dricker ur egen målad mugg och äter hjärtmacka till frukost.
Inspirerande hem

Detta är hemma hos några vänner som jag tycker har ett otroligt inspirerande hem.  Varenda rum i huset har i princip bytt plats från den ursprungliga planlösningen. En massa finurliga lösningar på saker och ting och världens hemtrevligaste.


Om man ska fynda...

...Margretheskålar någonstans så är det väl i Danmark! De sålde ut alla orange skålar vilket passar utmärkt hemma hos oss. Sex skålar för 270 kr får man nog kalla ett fynd!
Klassikern "Margretheskålen" är gjord i melamin med design av Bernadotte & Bjørn. Men skålen ska enligt uppgifter inte ha designats av Sigvard personligen, utan istället av Jacob Jensen – som från 1952 arbetade hos Sigvard Bernadotte och hans kompanjon Acton Bjørn. Skålen Margrethe från 1955, är döpt efter Sigvard Bernadottes systerdotter – den danska drottningen Margrethe. Skålarna är som sagt tillverkade i melamin som är ett mycket hållbart och stadigt material. Skålarna har en gummiring i botten så att de inte glider iväg på köksbänken när du vispar.

Bumling i miniformat

Den här soffgruppen fanns i mitt dockskåp när jag var liten och tavlan (läs teckningen) på väggen har ca 25 år på nacken. Nästan så den börjar bli lite antik. En mini-bumling hänger över bordet och jag ser att golvet behöver dammsugas.

I Danmark...

...har vi tillbringat helgen. Det känns verkligen som att komma till ett helt annat land än Sverige och så är det så nära! Sen var ju inte vädret fy skam heller.


Lite (billig) lyx i vardagen

Att dricka i glas med fot tycker jag kan lyxa till även den tråkigaste måltiden. De här glasen har jag köpt på loppis för fem kronor styck. 50 kr för alla tio glasen alltså. Bra pris! Det gör att vi även vågar låta barnen använda dem och de funkar även perfekt till dessert. Och till juice. Man kan nästan tro att det här har blivit någon slags matblogg, men nej, nej.
Istället för en blomma

Det är väl härligt med vänner som liksom vet vad man vill ha och behöver? Vissa tar med sig en blomma när de går bort, andra tar med sig ett oljefat som vi kan bränna kvistar och löv i. Turkost dessutom! Bra där.


RSS 2.0