svenskt vin
Som jag skrev om i söndags så var vi på visning av Ästad Vingård. De har alltså gjort en satsning på vinodling på landet utanför Varberg. Jag måste säga att jag beundrar modet att våga satsa så mycket, men har man ett brinnande intresse så har man. De har alltså planterat 15 000 plantor av druvan Solaris som passar extra bra att odla i Sverige.


Vi började med att checka in och vi fick stuga/rum nr 25 som låg i en liten länga med gräs på taket. Väldigt lantligt inrett och egentligen inte alls min stil, men fräscht och ändå mysigt.


Efter incheckning var det dags för tapas och lite vin. Allt var närproducerat och väldigt gott måste jag säga.








Sedan var det dags för vinprovning av två vita och tre röda viner. Vi vägleddes av den extremt duktiga Helena(?) som för övrigt gjorde väldigt mycket annat på gården. Hon följde oss hela dagen kan man säga. Imponerande bredd i arbetsuppgifter som hon klarade med bravur!



Till förrätt
Löjrom med jordärtskocka
Till varmrätt
Hängmörad mediumstekt ryggbiff med dragonkräm, svamp och bönor
Till dessert
Solaris sorbet med hembakt mandelkaka