/ Allt från DoreDoris / DIY / Kök / life /

grönkål - det nya svarta

 
 
Man ser den överallt. Grönkålen. Här, här och här. Den har verkligen fått en riktig revival verkar det som. Vi som bor i Halland äter den varje jul på julbordet, men övriga året hör man inte mycket av den. Grönkål är rik på både järn, C-vitamin, A-vitamin och en massa annat. Jag har precis lärt mig att den är vinterhärdig, så man kanske skulle slänga ner lite i landet nästa år ändå.
 
 
Det senaste har vi testat både wok, grönkålschips och grönkålssoppa. Sjukt gott alltihop! I woken blir det fint tuggmotstånd och chipsen är ett bra mycket bättre alternativ än potatisvarianten. Tro mig. Dela upp den färska grönkålen i små bitar på en plåt. Krama in olivolja och salta. In i ugnen på 200 grader i tio minuter. Krispigt, salt och gott! Varsågod - här är receptet till fredagsmyset. Även kidsen gillade det.
 
Grönkålssoppan påminner om spenatsoppa, men mycket mustigare i smaken. Godare enligt mig och perfekt nu när hösten (och förkylningarna) kommer! Ett kokt ägg, mozzarella eller lite knaperstekt bacon på toppen är aldrig fel.
 
Trevlig helg!